Spanish green lentil and chorizo soup

Spanish green lentil and chorizo soup

4.6 72 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
6 portions

Składniki

Soup
  • dried green lentils
    150 g
  • water plus extra for soaking
    600 g
  • brown onion (approx. 150 g), cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • red capsicum deseeded and cut into pieces
    1
  • ground smoked paprika
    ½ tsp
  • olive oil
    30 g
  • carrot cut into pieces
    1
  • celery stalks cut into pieces
    2
  • pumpkin cut into cubes (2-3 cm)
    100 g
  • dried bay leaf
    1
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tbsp
  • chorizo sausage (approx. 250 g), cut into slices (1 cm)
    2
Pancetta croutons
  • bread each slice cut into 3 strips
    4 slices
  • pancetta
    12 slices

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 329.1 kcal / 1382.4 kJ
Białko 21.2 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 22.1 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 4.6 g
Sód 2117.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...