Chakalaka

Chakalaka

4.7 121 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
820 g

Składniki

  • brown onion cut into quarters
    150 g
  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • carrots cut into pieces (3 cm)
    2
  • red capsicum deseeded and cut into pieces (3 cm)
    1
  • green capsicum deseeded and cut into pieces (3 cm)
    1
  • fresh red bird's eye chillies trimmed
    2 - 3
  • olive oil
    20 g
  • tomato paste
    50 g
  • paprika
    1 tsp
  • curry powder
    1 tbsp
  • ripe tomato cut into pieces (3 cm)
    1
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • tinned baked beans (with sauce - see Tips)
    300 g

Wartości odżywcze na 820 g

Kalorie 767.7 kcal / 3212.1 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 130.7 g
Błonnik 32.1 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 3573.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...