Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 carrots, cut into pieces (3 cm)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 1 green capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 - 3 fresh red bird's eye chillies, trimmed
- 20 g olive oil
- 50 g tomato paste
- 1 tsp paprika
- 1 tbsp curry powder
- 1 ripe tomato, cut into pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g tinned baked beans (with sauce - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 3470.1 kJ / 826.2 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 84.2 g
- Tłuszcz
- 24.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 54 g
- Sód
- 3843.7 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50min
Sabji (vegetable) curry
30min
Bunny chow
45min
Lentil and pumpkin pot pies
1 Std. 25 Min
Vegetarian chilli
35min
Curried pickled fish
49h
Lentil moussaka
3 Std. 30 Min
Pumpkin and tempeh bobotie
1 godz. 5 min
Vegetable chilli
50min
Ancho chilli and black bean stew
40min
Chhole (chickpea curry)
35min
Black bean tomato soup with coriander lime cream
45min