Black bean tomato soup with coriander lime cream

Black bean tomato soup with coriander lime cream

4.6 124 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    20 g
  • brown onion (approx. 120 g), cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • celery cut into pieces
    80 g
  • fresh coriander leaves only, plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • roasted red capsicum
    50 g
  • ground cumin
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • tomato paste
    1 tbsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • water
    500 g
  • salt
    ¼ tsp
  • lime zested and juiced (1 tsp juice), plus extra lime wedges to serve
    1
  • sour cream
    70 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 588.6 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 922.5 kJ / 219.5 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 7.2 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 12.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...