Wersje kompatybilne
Black bean tomato soup with coriander lime cream
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 80 g celery, cut into pieces
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 50 g roasted red capsicum
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp chilli powder
- 1 tbsp tomato paste
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 500 g water
- ¼ tsp salt
- 1 lime, zested and juiced (1 tsp juice), plus extra lime wedges to serve
- 70 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 922.5 kJ / 219.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 588.6 mg
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Curried carrot and ginger soup
40 min
Tuscan bean soup
40 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Creamy tomato and basil soup
30 min
Vegetable chilli
50 min
Smoky Mexican bean soup
35 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Tuscan bean soup
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Black bean enchiladas
1h 20 min
Creamy capsicum and zucchini soup
40 min