Sundried tomato hommus with crackers

Sundried tomato hommus with crackers

4.5 77 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Quinoa and spelt crackers
  • dried thyme
    ½ tsp
  • white quinoa
    100 g
  • spelt flour
    100 g
  • plain flour plus extra for dusting
    100 g
  • water
    100 g
  • macadamia oil
    50 g
  • linseeds (flaxseeds)
    25 g
  • sesame seeds
    45 g
  • salt
    ½ tsp
Hommus
  • garlic clove
    1
  • canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • sun-dried tomatoes
    50 - 60 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    20 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon)
    20 g
  • tahini
    50 g
  • salt
    ½ tsp
  • fresh basil leaves only, plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • ground black pepper
    1 pinch
  • paprika to serve
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 520.7 kcal / 2187.3 kJ
Białko 13.6 g
Tłuszcz 27.5 g
Węglowodany 50.9 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 762.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...