Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quinoa and spelt crackers
- ½ tsp dried thyme
- 100 g white quinoa
- 100 g spelt flour
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- 100 g water
- 50 g macadamia oil
- 25 g linseeds (flaxseeds)
- 45 g sesame seeds
- ½ tsp salt
Hommus
- 1 garlic clove
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 50 - 60 g sun-dried tomatoes
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 20 g lemon juice, (approx. ½ lemon)
- 50 g tahini
- ½ tsp salt
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch paprika, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2187.3 kJ / 520.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 762.1 mg
Alternatywne przepisy
Coconut and beetroot balls
40 min
Dukkah
25 min
Beetroot salad
10min
Beetroot salad
10min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10 min
Beetroot, Parmesan and cashew dip
5min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min
Carrot cake bliss balls
40 min
Falafel with beetroot hommus
20min
Chunky basil pesto dip
10min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min
Hommus
15min