Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 brown onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g water
- 800 g canned diced tomatoes (2 cans)
- 30 g tomato paste
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 red capsicum, deseeded and cut into thin slices
- 200 g zucchini, cut into thin slices (0.5 cm), slices cut into halves
- 150 g frozen green peas or fresh green peas
- 200 g fresh mushrooms, cut into thin strips
- 200 g Greek feta, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried thyme
- 350 g short dried pasta (e.g. penne, conchiglie, fusilli)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1219.1 kJ / 290.3 kcal
- Białko
- 11.9 g
- Węglowodany
- 36.6 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 822.3 mg
Alternatywne przepisy
Creamy vegetable rice
25min
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50min
Broccoli and three cheese pasta bake
40min
Feta, spinach and potato frittata
1h
Vegetarian sausage rolls
40min
Mexican one-pot pasta
30 Min
Penne and vegetables
35min
Quick veggie pasta salad
30 Min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40min
Lentil bolognese
30 Min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35min
Creamy tomato and feta pasta
35min