Tomato pasta with vegetables and feta

Tomato pasta with vegetables and feta

4.3 268 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

  • carrot cut into pieces
    1
  • brown onion cut into halves
    1
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • water
    400 g
  • canned diced tomatoes (2 cans)
    800 g
  • tomato paste
    30 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • red capsicum deseeded and cut into thin slices
    1
  • zucchini cut into thin slices (0.5 cm), slices cut into halves
    200 g
  • frozen green peas or fresh green peas
    150 g
  • fresh mushrooms cut into thin strips
    200 g
  • Greek feta cut into cubes (2 cm)
    200 g
  • sea salt
    1 tsp
  • dried oregano
    1 tsp
  • dried thyme
    1 tsp
  • short dried pasta (e.g. penne, conchiglie, fusilli)
    350 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 822.3 mg
Białko 11.9 g
Kalorie 1219.1 kJ / 290.3 kcal
Tłuszcz 9.4 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 4.3 g
Węglowodany 36.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...