Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g broccoli, cut into florets
- 1 red capsicum (approx. 150 g), deseeded and cut into pieces
- 1 red apple (approx. 100 g), cut into quarters
- 30 g pine nuts (see Tips)
- 25 g olive oil
- 15 g white balsamic vinegar (see Tips)
- 1 tsp honey
- 1 ½ tsp mustard, of choice
- 1 tsp sea salt (see Tips)
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 487.6 kJ / 116.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 345.8 mg
Alternatywne przepisy
Coleslaw (Thermomix® Cutter)
10 Min
Lolly cake
4h 5min
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1u. 10min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
NZ mustard sauce
15min
Broccoli salad
10 Min
Coleslaw
10 Min
Beetroot salad
10 Min
Pumpkin and ginger soup
35min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Vegetable bake (Thermomix® Cutter, TM6)
55 Min
Cheese and bacon scones
35min