Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 140 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 slice bread, torn into pieces
- 250 g macaroni pasta
- 2 eggs, lightly beaten
- 100 g fresh baby spinach leaves
Meat sauce
- 2 brown onions, cut into halves
- 20 g oil
- 400 g canned tomatoes
- 100 g tomato paste
- 2 tsp stock paste (see Tips)
- 60 g dry white wine
- 100 g water
- ½ tsp ground cinnamon
- 500 g beef mince
White sauce
- 30 g salted butter, cut into pieces
- 60 g plain flour
- 500 g milk
- ⅛ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp ground white pepper
- ¼ tsp salt
- 2 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1916.3 kJ / 456.3 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 557.9 mg
Alternatywne przepisy
Pork cannelloni with vegetable sauce
1 godz.
Spiced lamb pie
40min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
Butternut and bacon macaroni cheese
1h 30min
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Swedish meatballs with gravy
30 min
Family chicken galette
1 Std. 55 Min
Sausage ragu with orecchiette
1 godz.
Paprika chicken with sour cream sauce
1 godz. 15 min
Soutzoukakia ("little sausages") with rice
1 godz.
Hunter's lemon chicken rissoles
1 godz.
Classic meatloaf
1h 35min