Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g basmati rice
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- 2 tsp extra virgin olive oil
- 45 g salted butter
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if prefered
- 20 g curry powder
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp yellow mustard seeds
- 1000 g beef chuck steak, cut into cubes (3 cm)
- 400 g canned crushed tomatoes
- 20 g raw sugar
- 1 tbsp white vinegar
- 15 g Meat stock paste (see Tip)
- 150 g pouring (whipping) cream
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to season
- 300 g water
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- lemon wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3966.5 kJ / 948 kcal
- Białko
- 64.7 g
- Węglowodany
- 86.3 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1664.6 mg
Alternatywne przepisy
Fudgy chocolate cake
50 min
Baked Chicken Pizzaiola
55 min
Creamy beef curry
1h 15 min.
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Cottage pie
1h 30 min
Chicken, spinach and leek risotto
30 min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30 min
Creamy chicken curry and rice
45 min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
Chilli with rice
50 min
Thai red chicken curry and rice
40 min
San bei ji (three cup chicken,TM6)
35 min