Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 2 brown onions (approx. 300 g), cut into halves
- 40 g coconut oil or peanut oil
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp ground paprika
- 2 - 4 tsp ground turmeric, to taste
- 1 tbsp curry powder
- 500 g Kent pumpkin, peeled and cut into cubes (4 cm)
- 400 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 400 g canned chickpeas, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 180 g celery stalks, cut into pieces (1 cm)
- 360 g water
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 150 g fresh green beans, trimmed and cut into pieces (3-4 cm)
- 40 g lime juice (approx. 2 limes)
- ⅛ tsp sea salt, to taste
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- natural yoghurt, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1287.7 kJ / 306.5 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 518.2 mg
Alternatywne przepisy
Hearty lentil chilli
50 min
Lentil and pumpkin pot pies
1h 25min
Vegetarian chilli
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min
Summer dahl
35 min
Caribbean curry
40 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30 min
Three-bean shepherd's pie
26h
Vegetable curry with cauliflower couscous
45 min
Lentil bolognese
30 min
Rendang curry
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min