
Urządzenia i Akcesoria
Tomato and lentil dahl
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
carrot (approx. 170 g), cut into pieces1
-
cumin seeds2 tsp
-
mustard seeds2 tsp
-
garlic cloves3
-
piece fresh ginger peeled2 cm
-
brown onion (approx. 180 g), cut into halves1
-
olive oil30 g
-
garam masala½ - 1 tsp
-
ground turmeric2 tsp
-
chilli powder to taste½ - 1 tsp
-
water400 g
-
canned coconut milk400 g
-
red lentils230 g
-
fresh tomatoes cut into pieces350 g
-
lime juice (approx. 4 limes)80 g
-
fresh coriander leaves only3 sprigs
-
salt to taste2 pinches
-
ground black pepper to taste2 pinches
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
476.2 kcal /
2000 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
25.2 g
Węglowodany
38.4 g
Błonnik
14.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
155.5 mg