Risotto zafferano e speck

Risotto zafferano e speck

4.8 23 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 110 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 75 g di cipolla a pezzi
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
  • 480 g di riso Carnaroli
  • 110 g di vino bianco secco
  • 1130 g di acqua calda (non bollente)
  • 1 ½ cucchiaino colmo di dado per brodo di carne
  • 1 ½ bustina di zafferano
  • 30 g di burro
  • sale q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 509.2 mg
Białko 19.1 g
Kalorie 2227.5 kJ / 532.5 kcal
Tłuszcz 22.6 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 67.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...