Risotto agli asparagi e speck

4.7 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 35 g di cipolla a listarelle
  • 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck a cubetti
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 40 g di burro a pezzi
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) grattugiato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 759 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 2314.5 kJ / 553.2 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...