Risotto zucchine e pancetta

Risotto zucchine e pancetta

4.7 919 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 300 g di zucchine a pezzi
  • 60 g di cipolle
  • 2 spicchi di aglio
  • 60 g di burro
  • 240 g di pancetta a cubetti
  • 480 g di riso Carnaroli (tempo di cottura 18 minuti)
  • 960 g di acqua
  • 1 ½ dado per brodo (dose per 0,5 l) vegetale o di carne
  • 4 - 5 foglie di basilico fresche tritate
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 60 g di mascarpone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1292.2 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 2283.7 kJ / 545.7 kcal
Tłuszcz 36.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 17.8 g
Węglowodany 44.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...