Risotto zafferano e salsiccia

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di salsiccia fresca tipo luganega, a pezzi (1 cm)
    300 g
  • di scalogno a pezzi
    40 g
  • di riso Carnaroli
    320 g
  • di vino rosso
    60 g
  • di acqua calda (non bollente)
    740 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di sale
    ½ - 1 cucchiaino
  • di zafferano in polvere
    1 bustina
  • di burro
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 759.8 kcal / 3179 kJ
Białko 25.6 g
Tłuszcz 43.5 g
Węglowodany 65.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 14.2 g
Sód 1277 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...