Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 1200 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa (media dimensione, vedere consigli)
Purè
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di latte
- 30 g di burro a pezzi
- 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263.7 kJ / 302 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 48.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Sód
- 653.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di patate e zucca
50min
Purè di patate nature
55min
Coppa cookies
3h 30 min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1óra
Besciamella
15 min
Besciamella
15 min
Ragù di carne alla bolognese
1óra 15p
Risotto alla zucca
30min
Risotto zafferano e speck
35 min
Impasto base per pane
1óra
Risotto zafferano e salsiccia
40 min
Impasto per pizza integrale
2óra