Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien doormidden gesneden
- 10 g gember, vers wortel
- 1 bos koriander, vers
- 15 g olijfolie
- 3 el currypoeder
- 5 g zonnebloemolie
- 800 g lamsfilet in blokjes gesneden (2 cm)
- 200 g water
- 400 g kokosmelk
- 1 snuifje zout aan te passen aan de smaak
- 1 snuifje peper, gemalen aan te passen aan de smaak
- 400 g wortelen in stukken gesneden
- 300 g zoete aardappelen in stukken gesneden
- 1 snuifje kokos, gedroogd, geraspt
- 150 g verse groene erwten gepeld
- 80 g verse tuinbonen geblancheerd en geschild
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2865 kJ / 689 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Turkse moussaka
1h 10 min
Geroosterde aubergines
Brak ocen
Wintergroente en rundvlees cholent
4h 30 min
İzmir Köfte - Gehaktballetjes uit Izmir
1 godz. 5 min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1h 10 min
Gozleme
1 godz. 40 min
Kip-miso stoofpot
1 godz. 45 min
All-in-one kip cacciatore
2h 45 min
Omelet met kip op Thaise wijze
50 min
Kip garam masala
50 min
Zalm met venkel
40 min
Mediterrane visschotel
1 Std. 30 Min