Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in blokjes (3 cm), plus extra geraspt om te garneren
- 1220 g water
- 300 g pompoen vlees, in stukken (2 cm)
- 1 el extra vergine olijfolie
- ½ - 1 tl fijn zout
- 2 snuifjes vers gemalen zwarte peper, naar believen
- 30 g sjalotten
- 100 g spek plakken, in dunne stukken
- 40 g boter
- 320 g risotto rijst (bv. Arborio of Carnaroli)
- 60 g droge witte wijn
-
1
el groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - fijn zout naar believen
-
60
g diepgevroren doperwtjes
lub 60 g verse groene erwten - verse bladpeterselie, alleen de blaadjes, om te garneren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Worst met erwtenrisotto
30 Min
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Zalm en venkel risotto
25min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 Min
Aardbeien en champagne cocktail met hartige mini kaaskoekjes
Brak ocen
Pindakaas
5 Min
Bieslook en gerookte ham muffins
45 Min
MENU - Gnocchi in pompoensaus, boerenkool en kikkererwten salade, gedroogde vruchtencake
Brak ocen
Risotto bolognese
45 Min
Balsamicozalm met courgettenoedels
25min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 Std.
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min