Spaanse risotto

Spaanse risotto

4.5 8 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • kippenborst filet, zonder vel in stukken (2 x 2 cm )
    400 g
  • olie
    30 g
  • zout
    2 tl
  • gemalen peper
    4 snuifjes
  • gerookte paprikapoeder
    2 ½ tl
  • citroen biologisch, 2 tl schil fijn geraspt, sap uitgeperst
    1
  • manchego kaas oud, in stukken
    80 g
  • rode paprika in stukken
    200 g
  • sjalot gehalveerd
    1
  • teentje knoflook
    1
  • verse tijm naaldjes afgeplukt
    6 takjes
  • boter
    20 g
  • risottorijst (bijv. Carnaroli)
    300 g
  • witte wijn
    50 g
  • water
    750 g
  • kippenbouillonpasta
    1 tl
    ½ gevogelte bouillonblokje (voor 0,5 l)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 35 g
Kalorie 2435 kJ / 582 kcal
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...