Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zalm in amandelkorst
- 40 g olijfolie, en meer om in te vetten
-
4
verse zalmfilets, ontveld (ong. 150 g stuk)
lub 4 bevroren zalmfilets, ontveld, ontdooid (ong. 150 g stuk) - 30 g vers geperst citroensap
- 20 g Dijon mosterd
- 15 g honing
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl zout
- 20 g gepelde amandelen
- 50 g brood, in stukken
- 5 g verse peterselie
Citroen tagliatelle met asperges
- 1200 g water
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - 300 g verse ei pasta, type tagliatelle
- 250 g groene asperges, in stukken (2 cm)
- 1 el extra vergine olijfolie
- ½ citroen, zeste en sap
- verse peterselie, gehakt, als garnering
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2647 kJ / 633 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Preiquiche
1 Std. 45 Min
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1 Std. 25 Min
Zalm, basmati rijst en romige dille saus
40 Min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 Min
Scandinavische brunch
Keine Bewertungen
Walnotenrisotto met gebakken tomaten
40 Min
Brownie koekjes
1 godz. 35 min
Indische vis met yoghurtsaus, aardappelen en groenten
1 Std.
Asperge-watermeloen salade
40 Min
Asperge ovenschotel
1 Std. 30 Min
Zalmburgers
25 Min
Kabeljauw met citrusboter
50 Min