Spinazierisotto met asperges

Spinazierisotto met asperges

4.9 29 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porties

Składniki

  • Parmezaanse kaas in stukken (3 cm)
    50 g
  • ui gehalveerd
    50 g
  • olijfolie
    40 g
  • boter
    40 g
  • risottorijst (bv. Carnaroli)
    320 g
  • witte wijn
    60 g
  • water
    720 g
  • groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
    2
  • groene asperges topjes afgesneden, het holle achterste verwijderd, de rest in schijfjes (5 mm)
    500 g
  • rauwe ham in reepjes
    100 g
  • geschaafde amandelen
    50 g
  • zout
    1 snuifje
  • verse jonge spinazie
    150 g
  • gefermenteerde melk
    90 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 26 g
Kalorie 3008 kJ / 718 kcal
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...