Wersje kompatybilne
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta gevulde kippenborst
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 15 g verse bladpeterselie
- 15 g verse munt
- 1 el citroenzeste
- 200 g ricotta, koud
- 1 tl zout
- 1 tl vers gemalen peper
- 6 kippenborsten, ontveld en ontbeend
Tomatenrisotto
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 15 g verse bladpeterselie
- 40 g olijfolie
- 300 g risotto rijst
- 200 g rijpe tomaat, in 4 gesneden
- 60 g droge witte wijn
- 500 g water
-
1
volle el groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l), verkruimeld - ½ tl zout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 20 g tomatenpuree
- 30 g boter
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2392 kJ / 569 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 min
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Risotto met Parmezaanse kaas
30min
Spinazierisotto met asperges
40 Min
Mediterrane zeevruchten met rijst en chorizo
1 godz. 5 min
Zalm en venkel risotto
25 min
Risotto bolognese
45 Min
Gevulde kalkoentaart
1 Std. 30 Min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4h 30 min
Pizza met aardappelen, eekhoorntjesbrood en verse worst
3 Std. 50 Min
Zalm in korst met citroen risotto
45 Min
Vislasagne met courgette
1hod.