Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Het deeg
- 300 g bloem
- ½ tl fijn zout
- 150 g boter, koud, in blokjes
- 1 eierdooier
- 50 g water, ijskoud
De vulling
- 200 g Gouda kaas, in stukken
- 150 g gekookte ham, in stukken
- 200 g slagroom (ong. 48% vet)
- 4 eieren
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
- 1 ½ tl fijn zout
- 1 snuifje gemalen nootmuskaat
- 400 g prei, in ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 4728 kJ / 1130 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 81 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min
Kip in perziksaus
40 Min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1 Std.
Rundsburgers met kaasvulling
40 Min
Quiche lorraine
50 Min
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30 Min
Zalm in amandelkorst met asperges en tagliatelle
35 Min
Spaghetti met tomaat en spek
35 Min
Groenteflan
1 Std. 35 Min
Gnocchi Tricolore
35 Min
Garnituur van courgette
30 Min
Tomaat en basilicum kip quiche
1 Std.