Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 30 g olijfolie
- 150 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 200 g chorizo worst, in schijfjes gesneden of ander type gedroogde paprikaworst
- 150 g spekblokjes
- 10 g tomatenpuree
- 50 g witte wijn
- 320 g risotto rijst (bv. Arborio of Carnaroli)
-
1
el kippenbouillonpasta
lub 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 850 g water
- 150 g diepgevroren doperwtjes, ontdooid
- 150 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25 Min
Tomatenrisotto met citroenricotta gevulde kippenborst.
45 min
Couscous van zeebarbeel met paprika
Pas d’évaluation
Spaanse risotto
40 min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Bieslook en gerookte ham muffins
45 min
Azteca taart
1 godz.
Salade van nieuwe aardappelen en asperges met dille-pesto
40 min
Eendenborst met passievrucht en bietenpuree
45 min
Risotto bolognese
45 min
Pasta in tomatensaus met ham en chorizo
35 min
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 min