Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmezaanse kaas, in stukken (3 cm)
- 30 g olijfolie
- 150 g uien, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 200 g chorizo worst, in schijfjes gesneden of ander type gedroogde paprikaworst
- 150 g spekblokjes
- 10 g tomatenpuree
- 50 g witte wijn
- 320 g risotto rijst (bv. Arborio of Carnaroli)
-
1
el kippenbouillonpasta
lub 1 kippenbouillonblokje (voor 0,5 l) - 850 g water
- 150 g diepgevroren doperwtjes, ontdooid
- 150 g zoete maïskorrels, uit blik, uitgelekt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pompoenrisotto met spek
25min
Balletjes in Spaanse saus
55 min
Spinazierisotto met asperges
40min
Gegratineerde garnalen met roze peperkorrels
30 dk
Zalm en venkel risotto
25min
Risotto bolognese
45 dk
Pastasalade met tonijn en basilicumvinaigrette
30 dk
Bibimbap burrito
45 dk
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30 dk
Huzarensalade
25min
Zeevruchtenstoofpot
1 godz. 5 min
Vislasagne met courgette
1h