Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g prei in stukken gesneden (5 cm)
- 50 g sjalotten doormidden gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 70 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 550 g groentenbouillon
- ½ tl witte peper, gemalen
- 180 g aardappelen in stukken gesneden (3 cm)
- 50 g witte wijn
- 100 g room, elk type (van koemelk)
- 150 g korte pasta, gedroogd bijvoorbeeld daterini
- 1 takje verse peterselie
- 2 - 3 snuifjes zwarte peper, gemalen
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 7238.8 kJ / 1730.1 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 206.5 g
- Tłuszcz
- 89.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 54.3 g
- Błonnik
- 16.5 g
- Sód
- 242.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade gebakken kip en aardappelpuree met gekarameliseerde uien
2h 15min
Gebakken varkenskarbonade-rijst, Hong Kong-stijl
1h 30 min
Mosselen met frietjes
45 Min
Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten
45 Min
Lamscurry
1 Std.
Japanse stijl yaki udon met gehakt
30 Min
Ezogelin Soep
1 Std. 5 Min
Rabarber, gember en citroen risotto
No ratings
Klassieke sabayon
15 Min
Koolrolletjes met gierstvulling en champignonsaus
1 godz. 40 min
Tostadas met kip
40 Min
Lasagne bolognese met verse pasta
35 Min