Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tl korianderzaad
- ½ tl komijnzaad
- ½ tl kardemomzaad
- ½ tl mosterdzaad
- 100 g ui, gehalveerd
- 2 teentjes knoflook
- 15 g verse gember, in dunne plakjes
- 1 verse rode chillipeper, klein, zaden verwijderd, in stukken
- 20 g olijfolie
- 1 tl gemalen kurkuma
- 400 g kokosmelk
- 100 g water
-
1
groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
lub 1 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 2 tl zout
- 600 g bloemige aardappelen, geschild, in stukken (2-3 cm)
- 150 g wortelen, in plakjes (1 cm)
- 150 g bloemkool, in roosjes
- 150 g courgette, in plakjes (1 cm)
- 100 g diepvriesdoperwten
- 2 takjes verse koriander, alleen de blaadjes
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1642 kJ / 395 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 6.8 g
Alternatywne przepisy
Spinazierisotto met asperges
40min
Moussaka met linzen
2h 20 min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Rucola taart
Brak ocen
Roerbak met aubergines en kofu
Brak ocen
Sous-vide miso aubergine
2h 45 min
Salade van bloemkool, zoete aardappel en noten
40min
Stoofgerecht met tofu
30 phút
Mediterraanse parelgerstrisotto
1h
Aziatische groentesoep met tofu
1h 30min
Kikkererwtensoep met spinazie
40min
Tandoori kip wraps
50min