Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmezaanse kaas, in stukken (2-3 cm) (opcjonalnie)
- 600 g water
- 330 g ajvar (zie tip)
- 100 g verse room
-
1
tl groentebouillon
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - ¼ tl fijn zout
- 400 g korte gedroogde pasta, bv. fusilli, penne, macaroni enz.
- 200 g prei, in ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2794 kJ / 668 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Groentensaus voor pasta
40 Min
Wortel-amandelcake zonder toegevoegde suikers en zijn glazuur
1 Std.
Orzo pasta met zalm en spinazie
40 Min
Risotto met oesterzwam en champagne
35 Min
Taartjes van prei en venkel met geitenkaas
Brak ocen
Spaanse risotto
40 Min
Tarwe-, noten- en zuivelvrije mueslirepen
Brak ocen
Kippenstoofpot met saffraan en sinaasappel
1 godz. 35 min
Stoofpotje van champignons en worst met gerst
55min
Japanse kip curry
55min
Garnituur van courgette
30 Min
Indiase groentencurry
50 Min