Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice vermicelli noodles
- boiling water, to soak
- 250 g white cabbage, cut into wedges (3 cm x 5 cm, to fit through feeder tube)
- 250 g carrots, peeled, trimmed and cut into 5 cm pieces
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 50 g olive oil
- 250 g water
- 50 g soy sauce
- 20 g oyster sauce (optional)
- 1 ½ tsp curry powder
- 1 tsp ground white pepper
- 250 g peeled, medium raw prawns
- 250 g fresh bean sprouts
- 1 - 2 fresh chilli, thinly sliced (approx. 2 mm)
- 20 g spring onions/shallots, thinly sliced (approx. 2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1782 kJ / 425.9 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1247.8 mg
Alternatywne przepisy
Creamy miso mushroom udon
45min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Chinese-style chicken
25 min
Singapore style noodles (Thermomix® Cutter)
40min
JJ's 2-step chicken curry
45min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1h
Potato bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 10min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter)
1h
Krispy fried chicken
25 min
Freeform bread with filling
1h 35 min
Beef and cashew nut yellow curry
25 min
Chile con queso cob loaf
40min