Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)

Singapore style noodles (Thermomix® Cutter, TM6)

4.1 18 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • rice vermicelli noodles
    200 g
  • boiling water to soak
  • white cabbage cut into wedges (3 cm x 5 cm, to fit through feeder tube)
    250 g
  • carrots peeled, trimmed and cut into 5 cm pieces
    250 g
  • garlic cloves
    2
  • eschalot
    1
  • olive oil
    50 g
  • water
    250 g
  • soy sauce
    50 g
  • oyster sauce (optional)
    20 g
  • curry powder
    1 ½ tsp
  • ground white pepper
    1 tsp
  • peeled, medium raw prawns
    250 g
  • fresh bean sprouts
    250 g
  • fresh chilli thinly sliced (approx. 2 mm)
    1 - 2
  • spring onions/shallots thinly sliced (approx. 2 mm)
    20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 425.9 kcal / 1782 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 63.9 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1247.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...