Chilli mussels with risoni

Chilli mussels with risoni

4.1 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • fresh mussels scrubbed and debearded
    1000 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh long red chilli deseeded if preferred
    1
  • onion (approx. 150 g), cut into quarters
    1
  • anchovy fillets
    2
  • olive oil
    20 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • dry white wine
    100 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • water
    250 g
  • dried risoni pasta
    100 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, roughly chopped to serve
    4 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1843.3 mg
Białko 42.3 g
Kalorie 1469 kJ / 349.8 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...