Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 1 onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred
- 2 anchovy fillets
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 250 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g dried risoni pasta
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1469 kJ / 349.8 kcal
- Białko
- 42.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1843.3 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crab pasta
35min
Grisons barley soup
1h 15min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 min
Korean Bo ssam
29 Std. 20 Min
Pipi and squid "paella" (Diabetes, TM6)
45min
Sticky chicken with infused rice and daikon
1 Std. 40 Min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1 Std.
Jo Whitton's Wholesome meatball soup
50min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1 Std.
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6,Mark Southon)
4 Std. 35 Min
Pasta e fagioli
26 Std.