Creamy cauliflower and blue cheese pasta
TM6 TM5

Creamy cauliflower and blue cheese pasta

3.4 (70 ocen)

Składniki

  • 40 g salted butter
  • ½ - 1 tsp salt, to taste
  • 2 garlic cloves
  • 400 g cauliflower, cut into pieces
  • 300 g milk
  • 550 g water
  • 300 g fettuccine
  • 2 bunches asparagus, cut into bite-size pieces
  • 130 - 150 g blue cheese, crumbled, to taste
  • 60 g fresh baby spinach leaves
  • ground black pepper, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2390.9 kJ / 569.3 kcal
Białko
24.3 g
Węglowodany
59.3 g
Tłuszcz
24.3 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1097.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy