Teriyaki salmon bao

Teriyaki salmon bao

4.7 51 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

Dough
  • olive oil
    2 tbsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • white sugar
    2 tbsp
  • baker's flour
    300 g
  • warm water
    170 g
  • salt
    1 tsp
  • baking powder
    2 tsp
Salmon
  • piece fresh ginger peeled
    3 cm
  • fresh red chilli trimmed and deseeded if preferred
    1
  • soy sauce
    100 g
  • mirin (see Tips)
    120 g
  • honey
    50 g
  • skinless salmon fillets (approx. 150 g each)
    2
  • hot water
    700 g
  • baker's flour for dusting
  • Lebanese cucumber cut into matchsticks
    ½
  • fresh coriander leaves only
    6 sprigs
  • spring onions/shallots cut into long, thin slices
    2

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 452 kcal / 1898.6 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 15.3 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 1597.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...