Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 tbsp white sugar
- 300 g baker's flour
- 170 g warm water
- 1 tsp salt
- 2 tsp baking powder
Salmon
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 100 g soy sauce
- 120 g mirin (see Tips)
- 50 g honey
- 2 skinless salmon fillets (approx. 150 g each)
- 700 g hot water
- baker's flour, for dusting
- ½ Lebanese cucumber, cut into matchsticks
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, cut into long, thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1898.6 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1597.6 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Wonton wrappers
55min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Fresh pasta dough
1h
Gozleme
1h 40 min
Peanut and soba noodle slaw
20min
Pork and prawn dumplings
55min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4 Std. 35 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min
Portuguese-style custard tarts
40min