Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 2 tbsp olive oil
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 tbsp white sugar
- 300 g baker's flour
- 170 g warm water
- 1 tsp salt
- 2 tsp baking powder
Salmon
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed and deseeded if preferred
- 100 g soy sauce
- 120 g mirin (see Tips)
- 50 g honey
- 2 skinless salmon fillets (approx. 150 g each)
- 700 g hot water
- baker's flour, for dusting
- ½ Lebanese cucumber, cut into matchsticks
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 spring onions/shallots, cut into long, thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1898.6 kJ / 452 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 1597.6 mg
Alternatywne przepisy
Gozleme
1h 40min
Steamed pork pancakes (Bianca Mazur)
28h 20 min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Pork and prawn dumplings
55min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Char siew sauce
10min
Prawn wontons
2 godz.
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1 godz.
Cha gio (spring rolls)
55min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45 min
Portuguese-style custard tarts
40min