Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli jam
- 30 g eschalots
- 100 g fresh long red chillies (see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white sugar
- 50 g white vinegar
- 1 ½ tbsp lime juice
- 20 g palm sugar, broken into small pieces (see Tips)
Scallops
- 20 scallops
- extra virgin olive oil, for brushing
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- lime juice, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1h 30min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1h 30min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Spiced apple liqueur
168sa 10 dk
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2u. 50min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Peppercorn sauce
20min
Prawn salad with horseradish cream
1h
Thai-style fish cakes
30 min
Scallops with pea purée
25 min
Rosemary and thyme polenta chips
1h