Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli jam
- 30 g eschalots
- 100 g fresh long red chillies (see Tips)
- 20 g extra virgin olive oil
- 50 g white sugar
- 50 g white vinegar
- 1 ½ tbsp lime juice
- 20 g palm sugar, broken into small pieces (see Tips)
Scallops
- 20 scallops
- extra virgin olive oil, for brushing
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- lime juice, to serve
- fresh coriander leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 328 kJ / 78.1 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Oysters with lime granita
5min
Nam Jim
10 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Crayfish pâté
4h 45min
Lemon and ginger Prosecco cocktail
45 Min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Romesco dip
10 Min
Scallops with pea purée
25 Min
Basil oil
10 Min
Chicken and port pâté
1h 30min
Gin and lime pie
3hod. 10min