![Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/03f7f8e2e27c59df06651485fb104274/Derivates/bede28d14758d817e72e17006c305d748d4ac2a3.jpg)
Wersje kompatybilne
Rote-Bete-Carpaccio mit dicken Bohnen und Ziegenkäse
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Mandeln
- 200 g dicke Bohnen, TK, aufgetaut
- 1300 g Wasser
- 2 TL Salz
- 300 g Rote Bete, gegart
- 50 g Olivenöl
- 1 TL Dijon-Senf
-
20
g Holunderblütensirup
lub 20 g Honig, flüssig - 30 g Weißweinessig
- 5 g Petersilie, abgezupft
- ¾ TL Pfeffer
- 100 g Ziegenfrischkäse (z. B. Picandou), zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1366 mg
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsalat mit Hähnchen
50 Min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Radicchio-Salat mit Kiwi und Cranberrys
10 min
Kabeljau mit Johannisbeersauce und Linsen-Gemüse
1 Std.
Bunte Gemüsepommes mit 2 Dips
40 min
Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado
20 Min
Fenchel-Orangen-Salat mit Pinienkernen
30 Min
Gefüllte Muschelnudeln
40 min
Mediterraner Graupensalat
50 Min
Bärlauch-Bulgur-Salat mit Cherry-Tomaten und Feta
1 Std.
Lauwarmer Antipasti-Salat
45 Min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 min