![Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado Radicchio-Fenchel-Salat mit Avocado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0affaf5c-79e3-4f15-b0dd-0dab39ff4802/Derivates/812c66c1-c7fd-465b-b402-c82b8b843111.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Haselnüsse
- 20 g Öl
- 250 g Fenchel in Streifen (5 mm), Fenchelgrün zur Seite gelegt
- 15 g Honig
- 100 g Cherry-Tomaten
- ½ Avocado (ca. 120 g)
- 150 g Radicchio
- 25 g Zitronensaft
- 25 g Wasser
- 1 ½ TL Erythrit
- ¼ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 1 TL Senf
- 15 g Parmesan, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1701 kJ / 406 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feldsalat mit gebratenen Kräuterseitlingen und Kürbiskerndressing
20 Min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
45 min
Gnocchi-Birnen-Salat mit Radicchio und Gorgonzola
45 min
Fenchelsalat mit geröstetem Sesam
20 Min
Bohnensalat mit Lammkoteletts
50min
Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
25min
Fenchel-Apfel-Salat
10min
Rotkohl-Mango-Salat mit Koriander und Erdnüssen
10min
Fenchel-Orangen-Salat
10min
Linsensalat mit getrockneten Tomaten
40min
Warmer Zucchini-Champignon-Salat mit Feta
40min
Lauwarmer Linsensalat mit Johannisbeeren
1h