Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g Walnusshälften
- 25 g Pinienkerne
- 10 g Petersilie, abgezupft
- 1 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm)
- 10 Champignons, braun
- 10 g Hefeflocken
- 15 g Panko
- ¼ TL Paprika de la Vera
- ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Öl
- 10 g Sojasauce
- 50 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker) und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 124 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fenchel-Paprika-Salat mit Haselnuss-Dressing
30min
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 Std. 20 Min
Gerösteter Blumenkohl mit Pumpernickelcrunch und Sesam-Hollandaise
1 Std.
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3 Std.
Bunter Salat mit Miso-Tahin-Dressing
40min
Marinierte Blumenkohlspieße mit Kräuterdip
35min
Gegrillte Süßkartoffelscheiben mit Topping (vegan)
35min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1 Std.
Veganer Caesar Salat
40min
Orientalische Veggie-Patties
1h 35 min
Vegane Gänsekeulen
1 Std. 15 Min
Vegane Flammkuchen mit Rucola-Pesto
1 Std. 25 Min