Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen
TM6 TM5

Rote-Bete-Salat mit Granatapfelkernen

4.6 (95 ocen)

Składniki

  • 20 g Walnusshälften
  • 2 - 3 Stängel Minze, abgezupft
  • 15 g Balsamico, dunkel
  • 20 g Öl
  • 20 g Wasser
  • ¼ TL Salz
  • 2 Prisen Pfeffer
  • 1 TL Erythrit
  • 1 TL Senf, mittelscharf
  • 250 g Rote Bete, gegart, in Stücken
  • 10 g Kürbiskerne
  • 150 g gemischter Blattsalat, grob zerzupft
  • ½ Birne, reif, in Scheiben (ca. 140 g)
  • 80 g Hirtenkäse, light, grob zerbröselt
  • 100 g Granatapfelkerne (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1738 kJ / 415 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
9.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy