Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 550 g Rosenkohl, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 15 g Öl
- 1 ¼ TL Salz
- 2 Msp. Cayenne-Pfeffer
- 1 ½ TL Garam Masala
- 15 g Ahornsirup
- 200 g Magerquark
- 10 g Zitronensaft
- 15 g Tahin
- 2 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 337 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 1946 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebratener Kichererbsensalat
45 Min
Orientalischer Ofenblumenkohl mit Ahorn-Tahin-Sauce
1 Std.
Orientalischer Blumenkohlsalat
1 Std.
Thunfischpizza quattro stagioni
1 Std.
Spargel-Korma
45 Min
Kichererbsen-Salat
15 Min
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40 Min
Blätterteig-Tartes mit roten Zwiebeln und Ziegenkäse
1 Std.
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1 Std. 30 Min
Ratatouille-Galette
1 Std. 30 Min
Spitzkohl-Slaw mit Datteln und Cashewkernen
10 Min
Beluga-Linsen-Salat mit Datteln
5 Std.