Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten
TM5

Zucchini-Parmesan-Salat mit getrockneten Tomaten

4.8 (5 ocen)

Składniki

  • 400 g Zucchini, in Stücken (ca. 5,5 cm)
  • 100 g Parmesan, in Stücken (4 cm)
  • 40 g gehobelte Mandeln
  • 1 Knoblauchzehe
  • 5 g Basilikum, abgezupft
  • 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft, halbiert
  • 1 TL Meersalz
  • ½ TL Pfeffer
  • 1 Prise Zucker
  • 30 g Sherryessig
    lub 30 g Apfelessig
  • 50 g Olivenöl
  • 1 EL Kürbiskerne
  • 1 EL Sonnenblumenkerne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1511 kJ / 361 kcal
Białko
17 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
5.4 g
Sód
998 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy