Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM5)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
400 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
250 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki250 g sera mozzarella twardego, pokrojonego na kawałki
-
30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 3-4 cm kostkę
-
½ łyżeczki soli
-
150 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
150 g czarnej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
875.2 mg
Białko
48.3 g
Kalorie
2460.1 kJ /
588 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
43.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Placki warzywne z awokado, tuńczykiem i jajkami (TM7, TM6)
40 min
Pulpety z ziemniakami w migdałowym sosie
1 godz. 20 min
Pieczona ryba w kurkumie z salsą pomidorową
30 min
Zapiekanka makaronowa z soczewicą i salami
1 godz.
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1 godz.
Zapiekanka z ravioli à la lasagne
1 godz. 20 min
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie orzechowym
40 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka ze spiralizowanych batatów z kurczakiem (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Dyniowa zapiekanka z gnocchi i wołowiną
1 godz.
Risotto z dynią i szpinakiem
35 min