Tatin d'endives, jambon et pickles d'oignons

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    200 g
  • d'eau froide
    90 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de miel
    6 c. à soupe bombées
  • de fromage râpé
    60 g
  • endives
    6
  • d'oignon rouge coupé en deux de taille adaptée à la grande goulotte
    80 g
  • de jambon coupées en morceaux
    4 tranches
  • jaune d'œuf battu
    1
  • de vinaigre blanc
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de sucre en poudre
    50 g

Wartości odżywcze na 6 portions

Kalorie 3444.4 kcal / 14411.2 kJ
Białko 63.1 g
Tłuszcz 198.4 g
Węglowodany 366.2 g
Błonnik 18.4 g
Tłuszcz nasycony 119.4 g
Sód 2953.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...