Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de chou chinois, coupé en morceaux
- 35 g de beurre
- 10 crevettes cuites, décortiquées et coupées en deux
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 6 noix de saint-jacques
- 1 fruit de la Passion
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 384.5 kJ / 92.3 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 376.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minibrochettes de pétoncles au beurre d'orange
45 Min
Canapés aux crevettes et purée de petits pois à la menthe
1 Std.
Salade de gambas marinées aux agrumes, carpaccio de mangue
30 Min
Cuillères de langoustine au cognac
35 Min
Nage de saint-jacques et gambas
1 Std.
Bavarois à la betterave et au saumon fumé
5 Std. 20 Min
Verrines printanières
25 Min
Verrine saumon, crevette, avocat et fromage frais
10 min
Verrines de crème d'asperges
2h 35min
Verrine apéritive concombre, pomme et saumon fumé
15min
Verrines de betterave au crabe
15min
Mousses de betterave en deux façons
15min