Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan et quelques copeaux pour la finition
- 4 escalopes de veau, fines
- du sel
- du poivre moulu
- 8 feuilles de sauge fraîche
- 4 tranches de jambon cru, fines
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 220 g de polenta
- 100 g de crème fraîche légère
- copeaux de parmesan
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2266 kJ / 540 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Veau bolognaise et polenta
35 Min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 min
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 Std. 10 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 Min
Polenta au gorgonzola
25 Min
Côte de veau et gremolata, polenta au citron
1 Std.
Polenta crémeuse aux épinards
35 Min
Triangles de polenta à la sauge, patate douce et tomate
2h
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 Min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15min