Wersje kompatybilne
Gratin de choux de Bruxelles, maïs et lardons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1000 g de choux de Bruxelles
- 300 g de grains de maïs en conserve
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de lardons fumés
- 20 g de miel
- beurre, pour le plat à gratin
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 803.2 kJ / 191.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 20.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 354.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondue poireau-épinard, œuf au plat et morbier
20 Min
Gratin de patate douce et émincé de soja
45 Min
Blanquette aux légumes
1 Std. 25 Min
Potée de légumes
1 Std. 30 Min
Tatin de navets
10 Std.
Gratin de chou-fleur et œufs durs
55min
Spaghetti aux légumes du printemps
35 Min
Soupe de pommes de terre et chou vert, tartines au saumon fumé
55min
Brocoli et pommes de terre, sauce au bleu
30 Min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 Min
Gratin de légumes à la béchamel, origan et fromage
1 Std. 30 Min
Mijoté de choux de Bruxelles au boulgour et noisettes
40 Min