Morue à la méditerranéenne

Morue à la méditerranéenne

4.1 23 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le plat
    60 g
  • de pommes de terre coupées en tranches (5-7 mm)
    350 g
  • de sel et 1 c. à café
    1 pincée
  • de poivre moulu
    1 pincée
  • d'eau
    20 g
  • de morue dessalée coupée en morceaux (3 cm)
    500 g
  • de chapelure
    2 c. à soupe
  • gousse d'ail
    1
  • de tomates concassées en conserve
    380 g
  • d'olives dénoyautées et un peu pour la garniture
    50 g
  • d'origan déshydraté et un peu pour la garniture
    ½ c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 650 kcal / 2719.6 kJ
Białko 83.5 g
Tłuszcz 19.5 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 8958.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...