Morue à la méditerranéenne

Morue à la méditerranéenne

4.2 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 60 g d'huile d'olive extra vierge et un peu pour le plat
  • 350 g de pommes de terre coupées en tranches (5-7 mm)
  • 1 pincée de sel et 1 c. à café
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 20 g d'eau
  • 500 g de morue dessalée coupée en morceaux (3 cm)
  • 2 c. à soupe de chapelure
  • 1 gousse d'ail
  • 380 g de tomates concassées en conserve
  • 50 g d'olives dénoyautées et un peu pour la garniture
  • ½ c. à café d'origan déshydraté et un peu pour la garniture

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 8958.3 mg
Białko 83.5 g
Kalorie 2719.6 kJ / 650 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...