Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de mascarpone
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- le zeste d'½ citron jaune non traité, râpé
- du sel
- 500 g d'eau
- 200 g d'asperges vertes, épluchées, en tronçons
- 4 œufs
- 12 tranches de chorizo, en petits morceaux
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1726 kJ / 382 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Œuf cocotte aux épinards et au chorizo
15min
Verrine crème d'asperge verte et mimosa d'asperge aux œufs
1 Std. 45 Min
Roulés de dinde à la pancetta, épinards et sauce aux herbes
50 menit
Mille-feuille de tomate et mozzarella
25 min
Œuf mollet, crème de champignon
25 min
Œufs mollets aux épinards gratinés à la crème de cheddar
55 Min
Asperge et saumon sauce hollandaise
35 Min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 menit
Tartinable de bacon au mélange du trappeur
10 min
Asperges sauce mousseline
1j
Brochettes de cabillaud au chorizo et fondue de poireaux
50 menit
Gougères au comté
45 Min