Risotto al petto d'anatra affumicato e uva (Bimby Friend)

Risotto al petto d'anatra affumicato e uva (Bimby Friend)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

  • 300 g di acini di uva a metà e privati dei semi
  • 1400 g di acqua
  • 1 cucchiaio di dado Bimby per brodo di carne
  • 60 g di scalogno
  • 80 g di burro
  • 20 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di petto d'anatra affumicato, affettato a striscioline (1 cm circa)
  • 640 g di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio, 14-15 minuti di cottura)
  • 120 g di vino bianco secco
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 - 2 cucchiai di glassa di aceto balsamico

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 50.8 mg
Białko 13.9 g
Kalorie 1886.9 kJ / 451 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 70.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...