Risotto al petto d'anatra affumicato e uva (Bimby Friend)

Risotto al petto d'anatra affumicato e uva (Bimby Friend)

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

  • di acini di uva a metà e privati dei semi
    300 g
  • di acqua
    1400 g
  • di dado Bimby per brodo di carne
    1 cucchiaio
  • di scalogno
    60 g
  • di burro
    80 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di petto d'anatra affumicato, affettato a striscioline (1 cm circa)
    300 g
  • di riso per risotto (es. Carnaroli, Arborio, 14-15 minuti di cottura)
    640 g
  • di vino bianco secco
    120 g
  • di pepe nero macinato
    2 pizzichi
  • di glassa di aceto balsamico
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 451 kcal / 1886.9 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 70.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 50.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...