Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b. per imburrare
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di Emmental a pezzi (2 cm circa)
- 120 g di Fontina a pezzi (2 cm circa)
- 500 g di latte
- 50 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 300 g di pasta secca corta, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2908 kJ / 695 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 70.8 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Farfalle ai quattro formaggi
25min
Wurstel e patate speziate
1h 5min
Pennette risottate burro e Parmigiano Reggiano
20 min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Zuppa di latte
30 min
Arroz Rojo (Riso rosso messicano)
30 min
Cotton cheesecake
2h 45min
Pico de gallo
5min
Flan patissier
2h
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 min
Apple pie
1 Std. 20 Min