Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 300 g di farina + q.b.
- 3 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Salsa ai funghi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
-
150 - 200
g di funghi porcini freschi a fette
lub 50 g di funghi porcini secchi a fette - 1 ½ cucchiaino di sale
- 1200 g di acqua
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2337 kJ / 558 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 76.3 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle panna e funghi
1 Std.
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Ravioli ai carciofi
1 Std. 30 Min
Orecchiette alle cime di rapa e vongole
4 Std.
Baccalà fritto in pastella
1 Std. 10 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Spaghetti al tonno
40 Min
Orecchiette ai broccoli
2h 40min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1 Std. 20 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min