Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 foglioline di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 20 olive taggiasche denocciolate
- 20 g di capperi sott'aceto
- 1 rametto di timo fresco, gli aghi lavati e asciugati
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di vino bianco
- 500 g di trancio di pesce spada a cubetti (2-3 cm)
- 320 g pasta secca tipo tagliolini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2347 kJ / 561 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pennette con spada e melanzane
50 min.
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1u. 5min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 Min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 min.
Penne al sugo di calamari
40 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Penne al ragù di polpo
1h
Farfalle pesto e gamberi
20 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Bavette con scampi all'arancia
15 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 Min