Lasagne al forno

4.7 192 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 100 - 200 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
Ragù
  • 200 g di verdure miste (gambi di sedano, carote e cipolle) a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di carne trita mista (metà manzo, metà maiale)
  • 100 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 - 1 ½ cucchiaino di sale a piacere
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe nero macinato a piacere
Besciamella
  • 1000 g di latte
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 100 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 pizzichi di noce moscata grattugiata
Assemblare le lasagne
  • 250 g di pasta secca tipo lasagne circa 12 fogli (10 cm x 20 cm)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37.1 g
Kalorie 3120.8 kJ / 745.4 kcal
Tłuszcz 47.8 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 39.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...