Ravioli ricotta e spinaci
TM6 TM5 TM31

Ravioli ricotta e spinaci

4.6 (39 ocen)

Składniki

Ripieno

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci in foglia surgelati
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 40 g di burro
  • 400 g di ricotta fresca, ben scolata
  • 2 pizzichi di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato

Pasta all'uovo

  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 200 g di farina tipo 0
  • 150 g di acqua
  • 2 uova
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale

Terminare la preparazione

  • 50 g di burro
  • 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2599.5 kJ / 621.3 kcal
Białko
23.4 g
Węglowodany
66.6 g
Tłuszcz
29.2 g
Tłuszcz nasycony
14.9 g
Błonnik
1.2 g
Sód
0.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy