Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci in foglia surgelati
- 30 g di scalogno a pezzi
- 40 g di burro
- 400 g di ricotta fresca, ben scolata
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina tipo 0
- 150 g di acqua
- 2 uova
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2599.5 kJ / 621.3 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 0.7 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1 Std. 10 Min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1 Std. 30 Min
Ravioli di ricotta
2 Std.
Pasta all'uovo
1h
Tortelli di zucca e Gorgonzola
1 Std. 30 Min
Pasta fresca tipo Trofie
30 Min
Ravioloni verdi di mare
1h 5min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Pasta fresca senza uova
1 Std. 35 Min
Ravioli con ripieno di pesce
1 Std. 30 Min
Ravioli alle erbe aromatiche e crema di ortiche
1 godz. 50 min
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min